η ποιότητα των προϊόντων ανέκαθεν βασική φιλοσοφία της εταιρείας ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ
η ποιότητα των προϊόντων ανέκαθεν βασική φιλοσοφία της εταιρείας ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ
η ποιότητα των προϊόντων ανέκαθεν βασική φιλοσοφία της εταιρείας ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ
η ποιότητα των προϊόντων ανέκαθεν βασική φιλοσοφία της εταιρείας ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ
η ποιότητα των προϊόντων ανέκαθεν βασική φιλοσοφία της εταιρείας ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ
η ποιότητα των προϊόντων ανέκαθεν βασική φιλοσοφία της εταιρείας ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ
η ποιότητα των προϊόντων ανέκαθεν βασική φιλοσοφία της εταιρείας ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ

Καραμολέγκος Leader ... στο δρόμο, αλλά leader και στο ράφι

Μπορεί η εποχή να μην ευνοεί επενδυτικά ανοίγματα, όμως αυτό δεν ισχύει για τον πρόεδρο του ομίλου Καραμολέγκος Μανώλη Καραμολέγκο που εκτός από την ομώνυμη επιχείρηση διαχειρίζεται και την αλυσίδα αρτοσκευασμάτων Απολλώνιο. Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες ο όμιλος ετοιμάζεται να προσθέσει τέσσερα νέα καταστήματα Απολλώνιο τα οποία θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τα τέλη του έτους.  

Σήμερα λειτουργούν συνολικά 22 σημεία πώλησης και ο στόχος για την προσεχή πενταετία είναι η αλυσίδα να αριθμεί περί τα 40 καταστήματα. Τα οποία θα δραστηριοποιούνται εξολοκλήρου στο λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς όπως μας ανέφερε ο διευθύνοντας σύμβουλος της αλυσίδας Βασίλης Ευαγγέλου, η επαρχία λόγω του έντονα τοπικού χαρακτήρα που έχει δυσχεραίνει την είσοδο «ξένων» επενδυτών.

Παρά την βαθιά ύφεση που βιώνει η αγορά, σημειώνει ο Βασίλης Ευαγγέλου τα μεγέθη της αλυσίδας κινούνται στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, συμβάλλοντας σε αυτό καθοριστικά και η επιθετική τιμολογιακή πολιτικής τιμών που ακολουθείται με προσφορές. Τα έσοδα της χονδρικής ξεπερνούν τα 16 εκατ. ευρώ και η λιανικής κυμαίνεται στα 30 εκατ. ευρώ.   Προϊοντικά τα σνακ αποφέρουν στην αλυσίδα το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου της φθάνοντας το 40%.

Leader... στο δρόμο αλλά και leader στο ράφι είναι ο όμιλος Καραμολέγκος αποτελώντας τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη του κλάδου. Τελευταία στοιχεία υποστηρίζουν ότι το μερίδιο αγοράς του στο ψωμί για τοστ φθάνει το 30% βάσει αξίας αφήνωντας πολύ πίσω τον δεύτερο παίκτη, εν προκειμένω τον Κατσέλη με 15% μερίδιο αγοράς. Σε υπολογίσιμη δύναμη εξελίσσονται και τα PL, το μερίδιο των οποίων φθάνει σήμερα στο 30%. 

Ο μάστερ...bread από τη Σαντορίνη


Το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα; Ναι, όταν πρόκειται για τον Μανώλη Καραμολέγκο, που αν και ξεκίνησε την επιχειρηματική του προσπάθεια από ένα φούρνο στη Σαντορίνη, το 1950 σήμερα θεωρείται leader στον κλάδο της αρτοβιομηχανίας με την Καραμολέγκος ΑΕ. Αλλά και αυτό δεν λέει και πολλά για τον ίδιο, που συνεχίζει να κλείνει 15ωρα στο γραφείο του –που είναι και το εργοστάσιο – στο Κορωπί. Όπως λέγεται, πηγαίνει από τους πρώτους και φεύγει από τους τελευταίους, έχοντας στο πλάι του το γιο του Ηλία, ο οποίος και κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Έχοντας ως αξίες την ποιότητα, τη συνέπεια, την δημιουργικότητα, την υπευθυνότητα και το πάθος για πρόοδο & ανάπτυξη, ο Μανώλης Καραμολέγκος δημιούργησε το 1999 το πρώτο ψωμί για τοστ με προζύμι. Την ίδια χρονιά η εταιρεία εισέρχεται στην παράλληλη αγορά του Χ.Α.Α, ενώ το 2000 αποκτά μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Απολλώνιο Α.Β.Ε.Ε.

Ένα χρόνο αργότερα στα πλαίσια της συνεχούς εξέλιξης και βελτίωσης της Ποιότητας των προϊόντων της, η Εταιρεία λαμβάνει Πιστοποίηση ISO 9001-2000 και εφαρμόζει Παραγωγικές διαδικασίες σύμφωνα με τα πρότυπα του HACCP.

Μία χρονιά σταθμός για την εταιρεία ήταν το 2003 όπου δημιουργήθηκε το ψίχα τοστ, το πρώτο ψωμί για τοστ χωρίς κόρα.

Στα επόμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν μεγάλες επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, δίνοντας τη δυνατότητα για αυτοματοποιημένη παραγωγή με τη χρήση ρομποτικών μηχανών κλειστού τύπου.

Το 2006 το ψωμί για τοστ απέκτησε ακόμα μία μοναδική γεύση, το Πολύσπορο, που κέρδισε τις προτιμήσεις των Καταναλωτών δίνοντας άλλη διάσταση στην απόλαυση.

Στα πλαίσια της συνεχούς εξέλιξης με στόχο την κάλυψη των αναγκών του Καταναλωτή, το 2007 κυκλοφόρησαν τα πρώτα έτοιμα κομμένα ψωμάκια Time for Rolls.

Το Σεπτέμβριο του 2009 έδωσε την απάντηση σε όλους εκείνους που αναζητούν κάτι παραπάνω στο ψωμί σε φέτες: Γέννημα Θρέμμα, το μοναδικό ψωμί Ολικής Άλεσης με την αξεπέραστη νοστιμιά του Προζυμιού.

Όλα αυτά τα χρόνια η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος με αγάπη και μεράκι συνδυάζει για την παρασκευή των προϊόντων της, αξίες διατροφής και σύγχρονες μεθόδους παραγωγής με στόχο να προσφέρει συνεχώς τα καλύτερα προϊόντα άρτου στην Ελληνική Οικογένεια.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία άνοιξε και τα φτερά της στο εξωτερικό. Ίδρυσε μια θυγατρική στην Ρουμανία σε μια αγορά σχετικά «παρθένα». Στη βαλκανική χώρα δραστηριοποιούνται άλλες 6 αρτοβιομηχανίες, ωστόσο η έννοια «ψωμί τοστ» δεν υπάρχει, οπότε ο Καραμολέγκος με την ειδίκευσή του και τη ποιότητά του δημιούργησε μια νέα αγορά από την αρχή, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία της «μητέρας» ελληνικής εταιρείας. Η εταιρεία ενώ μεγαλώνει διαρκώς μ΄ ένα αξιοθαύμαστο ρυθμό, αυξάνει τις πωλήσεις της, εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό της και τα συστήματά της, εμπλουτίζει το Οργανόγραμμα της, δεν άλλαξε καθόλου το ανθρωποκεντρικό της πρόσωπο. Περίπου 380 εργαζόμενοι, από τον Ιδρυτή της μέχρι τον απλό εργάτη, αισθάνονται ότι συμμετέχουν το ίδιο σ αυτό το μικρό «θαύμα». Έχουν όλοι το ίδιο υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές των προϊόντων της εταιρείας και φτιάχνουν το ίδιο ψωμί, που θα έφτιαχναν και στο σπίτι τους για την οικογένειά τους.

Το όραμα του ιδρυτή, ο σεβασμός για τη δουλειά και την εταιρεία και η αγάπη για το ψωμί μεταφέρονται σαν « κληρονομικό χάρισμα», από την πρώτη γενιά εργαζομένων στις επόμενες και γίνονται το θεμέλιο της επιτυχίας.

Πηγή:www.reporter.gr